Για καφέ, ποτό και κουβέντα…

 

 

 

Παρασκευή 24 Μάη και ώρα 19.00΄ελάτε με τις φίλες και τους φίλους σας που ψηφίζουν στην Κηφισιά-Νέα Ερυθραία-Εκάλη και ενδιαφέρονται να με γνωρίσουν και να ανταλλάξουμε απόψεις στο πολυαγαπημένο Escoba στην πλατεία Κεφαλαρίου στην Κηφισιά.

Σκέψεις για την καλλιέργεια της κοινωνικής συνείδησης και όχι μόνο.- Η Αγγελική και στο κυριακάτικο ΘΕΜΑ

Προσωπική προτεραιότητά μου θα είναι τα παιδιά των μη προνομιούχων συμπολιτών μας. Καλύτερα δημόσια σχολεία, καλύτερη δημοτικοί χώροι άθλησης και παιχνιδιού στις γειτονιές και αξιοποίηση των μεγάλων δημόσιων χώρων της πόλης, ώστε να αποτελούν χώρους δημιουργικής συνύπαρξης της νεολαίας μας χωρίς ταξικούς φραγμούς. […]

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς με τον Νίκος Χιωτάκη μιλάει στο «ΘΕΜΑ» για την Παιδεία και τα προβλήματα ασφάλειας και επισημαίνει την ανάγκη καλλιέργειας κοινωνικής συνείδησης τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να χτυπάει ο συναγερμός του διπλανού και εμείς να βλέπουμε Game of Thrones ατάραχοι.»

 

Read More

Η Αγγελική μιλά στο TheToC

Οι ανάγκες του δήμου, τα έργα ζωής για τους δημότες, το σχέδιο δράσης για σχολεία, δημόσιους χώρους, αδέσποτα ζώα και οι πόροι που χρειάζονται. Αναλυτικά στην συνέντευξή μου στο TheToc.

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/aggeliki-kanellakopoulou-i-topiki-autodioikisi-den-einai-pitoura?fbclid=IwAR1LO7chaYtUSJBKmInyVXl-e_T7hXO0dBvWtcRmffvZtFeWk325Eze5JFw

«Η Κηφισιά και οι 14 μνηστήρες της», ΠΘ

Γιατί άραγε είναι τόσο σημαντικό, ειδικά σε δήμους με πολλούς υποψηφίους, να ασχοληθούμε όχι μόνο με το ποιον δήμαρχο θα ψηφίσουμε αλλά και με την ορθή επιλογή των δημοτικών συμβούλων;

Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Κηφισιά. Ο Δήμος Κηφισιάς ως «καλλικράτειος» δήμος αποτελείται από την Νέα Ερυθραία, την Εκάλη και την Κηφισιά.  Ξεκινάμε δηλαδή από ένα συμβούλιο που έχει εκπροσώπους των τριών δημοτικών ενοτήτων. Στις επερχόμενες εκλογές έχουμε 14 υποψήφιους δημάρχους! Είναι αυτονόητο ότι το δημοτικό συμβούλιο την επόμενη μέρα θα είναι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων που κατέβηκαν με πολλούς, διαφορετικούς συνδυασμούς. Ναι, είναι πολύ σημαντικό να εκλεγεί ένας δήμαρχος αποτελεσματικός και με όραμα και όρεξη για δουλειά, ο Νίκος Χιωτάκης. Το δημοτικό συμβούλιο όμως είναι κομβικής σημασίας στην αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής.

Γιατί ένας άριστος δήμαρχος με ένα ανεπαρκές συμβούλιο ή ακόμη χειρότερα με ένα συμβούλιο που δεν μπορεί να φτάσει σε συναινέσεις και συνεργασίες με γνώμονα τον πολίτη, δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε από όσα προγραμματίζει. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος της απλής αναλογικής ένας δήμαρχος θα έχει πλέον μια σχετική πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων. Δεν πριμοδοτείται πλέον ο εκλεγείς συνδυασμός με επιπλέον συμβούλους. Ειδικά λοιπόν για τον δήμο  Κηφισιάς – Εκάλης Νέας Ερυθραίας (επαναλαμβάνω και τονίζω με τους 14 υποψηφίους δημάρχους) είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούν οι δημότες ποιοι θα είναι αυτοί που αν καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, θα τα καταφέρουν να φτάσουν σε κοινές αποφάσεις και να συνεργαστούν, θα καταφέρουν να κάνουν ουσιαστικό έργο, θα έχουν για κοινό επίκεντρο το καλό του πολίτη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και το όνομα του συνδυασμού μας «+εργαζόμαστε» (συνεργαζόμαστε) αποτυπώνει ακριβώς αυτό το βασικό ζητούμενο.

https://www.protothema.gr/greece/article/890785/aggeliki-kanellakopoulou-i-kifisia-kai-oi-14-mnistires-tis/?fbclid=IwAR2je6hm3l9g9NgIefEhAYlZ6vhOCI_FwxyzngzQP53gtptghw89-dTyEOw

Η Αγγελική στο 104,6 ΘΕΜΑ radio

Τη Δευτέρα το βράδυ μίλησα στο ραδιόφωνο. Μετά από χρόνια. Και ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για μένα. Σαν να κάναμε φιλική κουβεντούλα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα από το Θέμα 104,6. Εάν έχετε διάθεση να ακούσετε τις ιδέες μου για το δημόσιο χώρο στην Κηφισιά, την ψηφιακότητα (και όχι μόνο) πατήστε το λινκ και… απολαύστε με από το 44:28 έως το 55:56.

Μα όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, μήπως τελικά δεν τον τρώνε οι κότες;

Αγγελική Κανελλακοπούλου. Μια συνηθισμένη γυναίκα. Γύρω στα 50. Εργαζόμενη, εκπαιδευτικός συγκεκριμένα. Μητέρα. Που συνεχίζει μανιωδώς να σπουδάζει. Που της αρέσει να ταξιδεύει. Που αγαπά το θέατρο και το σινεμά. Για ποιο λόγο αποφασίζει «έτσι ξαφνικά» να αναμειχθεί στην τοπική αυτοδίοικηση της Κηφισιάς; Δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει; Αφού έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν αλλάζει κάτι. Και άλλωστε όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες. Γιατί λοιπόν;

Γιατί απλούστατα τίποτε δεν αλλάζει, αν μένουμε απαθείς.

Είναι κάτι που το λέω κοντά τριάντα χρόνια στις μαθήτριες και στους μαθητές μου. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας! Αγωνιστείτε. Μη συμβιβάζεστε με κάτι κατώτερο. Ονειρευτείτε. Και κυνηγήστε το όνειρό σας. Συχνά κόντρα στο ρεύμα. Από την καθεμία και τον καθένα από εμάς μπορεί να μπει μια ψηφίδα σε ένα έργο διαφορετικό, δίκαιο, μεγαλόπνοο, αξιόλογο.

Έτσι λοιπόν και εγώ αποφάσισα να σταματήσω να γκρινιάζω. Να γκρινιάζω για το 1ο Δημοτικό της Νέας Ερυθραίας που δεν μπορεί να στεγάσει τις μαθήτριες και τους μαθητές του, το Ζηρίνειο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αθλήτριες και τους αθλητές μας, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στις ράμπες και στα πεζοδρόμια, το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην κεντρική λεωφόρο από την είσοδο της Κηφισιάς έως το τέλος της Ερυθραίας, το μόνιμο πήξιμο στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και στον κόμβο της Καλυφτάκη, τα ρέματα που ξεχειλίζουν, τα σκουπίδια που δεν μαζεύονται, τις λάμπες που δεν ανάβουν. Η πόλη που μεγάλωσα καταρρέει. Η πόλη που αγαπώ έχει μπει στον αυτόματο και οδεύει προς τη διάλυση. Ο μύθος των κάποτε περιποιημένων προαστίων μας μόνο θλίψη προκαλεί. Ίσως και θυμηδία.

Όμως εγώ ονειρεύομαι περισσότερα για την πόλη μου. Ονειρεύομαι μια δημοτική αρχή που θα υποστηρίζει (οικονομικά και με ανθρώπινο δυναμικό) καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολειά μας. Ονειρεύομαι μια πόλη που η καθεμία μας και ο καθένας μας θα μπορούν να στηριχτούν στον συνάνθρωπο, μια πόλη με πνεύμα εθελοντικής ανιδιοτελούς προσφοράς. Ονειρεύομαι σχολεία που, όταν οι μαθήτριες και οι μαθητές τελειώνουν το μάθημα, θα γίνονται χώροι πολιτισμού και δράσης για πολίτες όλων των ηλικιών. Ονειρεύομαι εικαστικούς να παρεμβαίνουν και να δίνουν νέα μορφή στην πόλη. Ονειρεύομαι μικρά και μεγάλα που θα κάνουν την καθημερινότητα λειτουργικότερη, ομορφότερη, ουσιαστικότερη.

Οπότε είπα να προσπαθήσω. Ό,τι κι αν γίνει, τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει. Στον απολογισμό της ζωής μου δεν θα έχω και αυτήν την εκκρεμότητα. Έτσι όπως ξέρω τόσα χρόνια να βάζω σε «τάξη» τη σχολική καθημερινότητα μέσα από τις διάφορες θέσεις ευθύνης στις οποίες υπηρετώ την τελευταία εικοσαετία, έτσι όπως βάζω σε σειρά «τα του οίκου μου» και δεν φοβήθηκα ποτέ να αντιμετωπίσω δυσκολίες – συχνά τεράστιες , έτσι και εάν εκλεγώ δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, θα βάλω σε σειρά και «τα του δήμου μου».

Παίρνουμε την καθημερινότητα στα χέρια μας. Και όλοι μαζί συνεργαζόμαστε, ώστε επιτέλους να νοικοκυρέψουμε τις τρεις δημοτικές ενότητες, την Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Με δήμαρχο στην πόλη της καρδιάς μας τον Νίκο Χιωτάκη.

Γιατί, ναι, αν σταματήσουμε να θεωρούμε «πίτουρα» την τοπική αυτοδιοίκηση και επιλέξουμε ανθρώπους άξιους, δεν θα υπάρχει πλέον κότα που θα μπορέσει να μας φάει.

https://www.protothema.gr/blogs/aggeliki-kanellakopoulou/article/889730/ma-opoios-anakateuetai-me-ta-pitoura-mipos-telika-den-ton-trone-oi-kotes/